start

Dedicarem aquesta wiki a tutorials d'Arduino, Processing i FreeCAD, amb finalitat de construir les nostres maquines CNC i robots. No estem inventant res, seguim el moviment maker, i l'adaptem al currículum de electromecànica - mecatrònica. En realitat el que fem es englobar una gran quantitat de teories i metodologies didàctiques com STEAM, Computer Learning, metodologia basada en projectes o en problemes, etc i l'englobem amb la metodologia maker. Que tracta de construir una màquina, a ser possible una màquina que en serveixi per construir altres màquines, o fabricar alguna cosa, com per exemple, Impressores 3D, CNC per construir circuits electrònics(PCB), que després es poden utilitzar al diversos muntatges de robots(manipuladors).

Amb Arduino bàsic presentem al mateix temps que els principis de l'electricitat (corrent, resistències…) i la electrònica(díodes, transistors, mesures control digital-analògic) els principis de programació(ComputerThinkg). Una vegada tenim els coneixements bàsics podem ampliar amb Arduino motors, arduino_IoT, arduino_cnc arduino_processing. Aqui un conjunt d'exemples, per un dels creadors arduino_processing-davidcuartielles.pdf.

Amb freeCAD tinguem una eina molt completa i lliure, multiplataforma… de disseny 3D(impresores3D, CNC, robòtica …).

En aquest apartat també farem CAM i/o CNC.

Amb processing podem aprendre a programar. I pot servir-nos per posar interface gràfic als programes d'arduino.

Exemple: https://medium.com/@ProcessingOrg/suacode-breaking-the-coding-barrier-in-africa-with-smartphones-f41a3e432199

https://github.com/Suacode-app/Suacode/blob/master/README.md

La utilitzant com a eines, FreeCAD, Arduino, Processing fabricarem un robot scara(hardware i firmware), que mes endavant podem controlar amb una RaspberryPI, i amb protocols com el MODBUS, viso artificial…inclús com a colofó instal·lar-li el sistema operatiu ROS, que es que està implantant-se a tots el robots a nivell experimental i que es lliure, podria ser el linux del robots?

Per exemple, aquests 10 projectes son una demostració del que es pot fer amb aquestes eines:

  • start.txt
  • Darrera modificació: 2020/06/02 17:21
  • (edició externa)