Eines de l'usuari

Eines del lloc


Barra lateral

ControlOnLine.net

tutorials:cad:cam_cnc

Sistemes de fabricació CNC

CNC(Computer Numeric Control) o simplement CN(Control Numeric) Es un sistema de fabricació on l'eina per al procés de fabricació no la maneja un persona si no una computadora o ordinador. Normalment accionada per motor elèctrics. Com una mena de robot. Si el CNC i la robòtica tenen molt en comú, ve de fet es el mateix, sistema de fabricació automatitzat.

Amb aquests tutorials veurem dos tipus de màquines que son les que farem servir al institut, inclús les fabricarem. Impressores3D, o màquines additives, i fresadores o màquines subtractives.

I una tercera el LASER, que pot fer-se servir en qualsevol només canviant el capçal i fent un codi numèric apropiat.

Impressores 3D Fresadores
Additiva Subtractiva
Arduino MEGA Arduino UNO
Ramps CNC Shield
Marlin GRBL
Corretjes Verilles roscades
Extrusor Fresa
Cura, slic3r bCNC

Com funcionen aquestes màquines? Quins passos hem de seguir?

1. Generem un projecte en CAD(Programa de disseny 3D, com freecad)

2. Passem aquest objecte a GCODE, o codi de fabricació, que la màquina a d'entendre. Normalment utilitzarem un software que passarà aquest disseny a la màquina, inclús controlarà la màquina per posicionar-la, i controlar tots el paràmetres possibles perquè la peça surti el millor possible. Per les impressores el Cura o el Sleic3r per fer el DCODE i el pronterface per controlar la impresora, i per la fresadora podem generar el GCODE al freeCAD i acabr de refinar-lo amb el bCNC.

tutorials/cad/cam_cnc.txt · Darrera modificació: 2020/06/02 17:21 (edició externa)