start

Diferències

Ací es mostren les diferències entre la revisió seleccionada i la versió actual de la pàgina.

Enllaç a la visualització de la comparació

Ambdós costats versió prèvia Revisió prèvia
Següent revisió
Revisió prèvia
start [2019/06/17 22:48]
crevert fora les idees i posat aides
start [2020/01/10 00:28] (actual)
crevert [Robotica]
Línia 3: Línia 3:
  
 Dedicarem aquesta wiki a tutorials d'​Arduino,​ Processing i FreeCAD, amb finalitat de construir les nostres maquines CNC i robots. No estem inventant res, seguim el moviment **maker**, i l'​adaptem al currículum de electromecànica - mecatrònica. En realitat el que fem es englobar una gran quantitat de teories i metodologies didàctiques com STEAM, Computer Learning, metodologia basada en projectes o en problemes, etc i l'​englobem amb la metodologia maker. Que tracta de construir una màquina, a ser possible una màquina que en serveixi per construir altres màquines, o fabricar alguna cosa, com per exemple, Impressores 3D, CNC per construir circuits electrònics(PCB),​ que després es poden utilitzar al diversos muntatges de robots(manipuladors). Dedicarem aquesta wiki a tutorials d'​Arduino,​ Processing i FreeCAD, amb finalitat de construir les nostres maquines CNC i robots. No estem inventant res, seguim el moviment **maker**, i l'​adaptem al currículum de electromecànica - mecatrònica. En realitat el que fem es englobar una gran quantitat de teories i metodologies didàctiques com STEAM, Computer Learning, metodologia basada en projectes o en problemes, etc i l'​englobem amb la metodologia maker. Que tracta de construir una màquina, a ser possible una màquina que en serveixi per construir altres màquines, o fabricar alguna cosa, com per exemple, Impressores 3D, CNC per construir circuits electrònics(PCB),​ que després es poden utilitzar al diversos muntatges de robots(manipuladors).
-===== Arduino =====+===== Arduino ​- Electrònica ​===== 
 + 
 +Amb [[tutorials:​arduino:​00_arduino_basic|Arduino bàsic]] presentem al mateix temps que els principis de l'​electricitat (corrent, resistències...) i la electrònica(díodes,​ transistors,​ mesures control digital-analògic) els principis de programació(ComputerThinkg). Una vegada tenim els coneixements bàsics podem ampliar amb [[tutorials:​arduino:​05_arduino_motors|Arduino motors]], arduino_IoT,​ arduino_cnc arduino_processing. Aqui un conjunt d'​exemples,​ per un dels creadors {{ ::​arduino_processing-davidcuartielles.pdf |}}.
  
-Amb [[tutorials:​arduino:​00_arduino_basic|Arduino bàsic]] presentem al mateix temps que els principis de l'​electricitat(corrent,​ resistències...) i la electrònica els principis de programació(ComputerThinkg). Una vegada tenim els coneixements bàsics podem ampliar amb [[tutorials:​arduino:​05_arduino_motors|Arduino motors]], arduino_IoT,​ arduino_cnc arduino_processing. Aqui un conjunt d'​exemples,​ per un dels creadors {{ ::​arduino_processing-davidcuartielles.pdf |}} 
 ===== FreeCAD ===== ===== FreeCAD =====
  
Línia 21: Línia 22:
 ===== Robotica ===== ===== Robotica =====
  
-La utilitzant com a eines, FreeCAD, Arduino, Processing ​ fabricarem un scara(hardware i firmware), que mes endavant podem controlar amb una RaspberryPI,​ i amb protocols com el MODBUS, viso artificial...inclús com a colofó instal·lar-li el sistema operatiu ROS, que es que està implantant-se a tots el robots a nivell experimental i que es lliure, podria ser el linux del robots?+La utilitzant com a eines, FreeCAD, Arduino, Processing ​ fabricarem un robot scara(hardware i firmware), que mes endavant podem controlar amb una RaspberryPI,​ i amb protocols com el MODBUS, viso artificial...inclús com a colofó instal·lar-li el sistema operatiu ROS, que es que està implantant-se a tots el robots a nivell experimental i que es lliure, podria ser el linux del robots? 
 + 
 +Per exemple, aquests 10 projectes son una demostració del que es pot fer amb aquestes eines: 
 + 
 +{{ youtube>​AcOENDVbTdE?​medium }}
  
  
  
  • start.1560804530.txt.gz
  • Darrera modificació: 2019/06/17 22:48
  • per crevert